Έχει αρκετό καιρό να τα πούμε, όμως η ανάγκη που έχω για επικοινωνία δε μου επιτρέπει να βάλω λουκέτο. Γι’ αυτό, προς το παρόν θα περιοριστώ στο να αναφέρω κάποιες αλλαγές που έχουν συμβεί στη ζωή μου και ένα σύντομο TODO.

Για αρχή, σταμάτησα να τρώω κρέας στις 22 Ιουλίου του 2008. Ένα χρόνο και κάτι μήνες δηλαδή. Επίσης, στις 2 Ιουνίου του 2009 σταμάτησα το κάπνισμα. Σχεδόν πέντε μήνες.

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στην Αγγλία, όπου ολοκληρώνω το τελευταίο έτος του προπτυχιακού μου. Παρόλο που απολαμβάνω ιδιαιτέρως τη σπουδή μου ανυπομονώ να τελειώσει για να έρθουν τα πιο ωραία. Είναι καιρός να αρχίσω να ετοιμάζω τις αιτήσεις για μεταπτυχιακό. Ουσιαστικά θέλω να κάνω political philosophy. Κάποιοι το ονομάζουν political theory, άλλοι history of political thought, άλλοι philosophy of politics, same shit different name δηλαδή. Η διαδικασία των αιτήσεων για μεταπτυχιακό (απ΄ότι ακούω) δεν είναι ότι καλύτερο, ούτε από άποψη διαδικασίας ούτε από άγχους.

Στο μεταξύ πρέπει να παρακαθίσω εξετάσεις TOEFL γιατί κάποια πανεπιστήμια δεν αρκούνται με το GCE O’ Level στα Αγγλικά, ούτε με το γεγονός ότι το προπτυχιακό δίπλωμα λαμβάνεται από Βρετανικό πανεπιστήμιο. Ομορφιές. Επίσης, πρέπει να επικοινωνήσω με British Council να μου στείλουν τους βαθμούς των εξετάσεων (η τελευταία φορά που είδα τα χαρτιά εκείνα ήταν πριν 5 χρόνια).

Η επιλογή πανεπιστημίου είναι αρκετά σύνθετη διαδικασία για τους παρακάτω λόγους. Το θέμα της διπλωματικής μου είναι “Socrates and political/legal (ακόμη να αποφασίσω) obligation”. Προσπαθώ λοιπόν με βάση μερικές συζητήσεις του Πλάτωνα να τοποθετηθώ στο κατά πόσο ο Σωκράτης θεωρεί αποδεκτό κάποιος να παραβεί τους νόμους της Πόλης- Κράτους. Έχω αρχίσει να διαβάζω από τις αρχές του προηγούμενου χρόνου το θέμα και έτσι σήμερα έχω καλυμμένη την κύρια βιβλιογραφία. Ξέρω ότι η διπλωματική εργασία του προπτυχιακού δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία/βαρύτητα (βαθμολογικά είναι σημαντικότατη για το βαθμό του πτυχίου μου). Όπως και να ‘χει το θέμα αυτό με έχει εξιτάρει και θα ήθελα με κάποιο τρόπο να συνεχίσω να το μελετώ και στο μέλλον. Εδώ έρχεται η επιλογή μεταπτυχιακού. Χρειάζεται το πανεπιστήμιο που θα κάνω μεταπτυχιακό να πληρεί δυο κριτήρια. Το πρώτο κριτήριο είναι η σπουδή που παρέχει να έχει μέσα στο curriculum μαθήματα που να με ενδιαφέρουν και που ασχολούνται με αρχαία πολιτική φιλοσοφία, κατά προτίμηση Ελληνική. Καθώς όμως αυτό δεν συμβαίνει στην Αγγλία, τότε χρειάζεται να είναι αρκετά χαλαρό στην επιλογή μαθημάτων και να έχει classics department από όπου να μπορώ να διαλέξω μαθήματα.

Προς το παρόν περνώ αρκετές ώρες στη βιβλιοθήκη γιατί έχω να γράψω δυο εκθέσεις. Αυτές τις μέρες διαβάζω για την πρώτη που γράφεται για τις ανάγκες του μαθήματος “Green Politics” και απαντώ την πιο θεωρητική από τις ερωτήσεις η οποία έχει τίτλο “Greens must be democrats. Discuss”. Ήμουν αρκετά επιφυλακτικός με το συγκεκριμένο μάθημα αλλά το διάβασμα για την πολιτική φιλοσοφία, τις ιδεολογικές διαφορές και τις επιρροές που δέχτηκε το οικολογικό κίνημα αποδείχτηκε ενδιαφέρον (η πραγματική μου άποψη εκπίπτει όμως από την ευρύτερη έννοια της λέξης “ενδιαφέρον” και λαμβάνει μια πολύ πιο κάφρικη διάσταση).

Το άλλο νέο είναι ότι αγόρασα καινούρια φωτογραφική δίνοντας τροφή στο χόμπι μου.

Αυτά προς το παρόν. Μόνος γράφω μόνος διαβάζω μετά από τόσο καιρό;