Τον τελευταίο χρόνο δέχομαι διάφορες προσωπικές επιθέσεις από άτομα των άκρων, εθνικιστικές οργανώσεις και blogs. Η πολιτική που ακολουθούσα ήταν αυτή της σιωπής, καθώς απαντώντας θα έδινα αξία στη συκοφαντική τους δυσφήμιση. Το περιθώριο πρέπει να μένει στο περιθώριο και δε χρειάζεται να το φέρνουμε στο προσκήνιο.

Σήμερα όμως ο κόμπος έφτασε στο κτένι, καθώς χρησιμοποιώντας τις σύνηθες πρακτικές παραχάραξης της αλήθειας που επιστρατεύουν, επιτέθηκαν στη Δημοκρατική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα ξεφτέρια της τάχα “Επιτροπής για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Κύπρο” επιτέθηκαν στο άτομο μου, χρησιμοποιώντας ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Το χειρότερο δε είναι ότι μέσω της επίθεσης στο άτομο μου και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, επιτέθηκαν στην παράταξη που υποστηρίζω τρείς μέρες πριν τις εκλογές. Κάνοντας με στόχο νόμισαν ότι μπορούν να πλήξουν την ένδοξη παράταξη του ΑΓΩΝΑ που έχει αφετηρία τους αγώνες του Δώρου Λοΐζου και του Βάσου Λυσσαρίδη.

Τα ψεύδη των συγκεκριμένων ατόμων προωθούνται βάση ατζέντας. Όλα ανεξαιρέτως τα επιχειρήματα τους είναι ψευδή. Ας τα αναφέρουμε ένα προς ένα.

Ο πρώτος ισχυρισμός είναι ότι είμαι “νενέκος” όπως διχαστικά αναφέρουν. Ουδέν αναληθέστερο. Τον καιρό του δημοψηφίσματος η Νεολαία ΕΔΕΚ (τότε ΝΕΟΣ) έλαβε απόφαση σχετικά με το Σχέδιο Ανάν πριν να τοποθετηθεί η επίσημη ΕΔΕΚ. Η θέση μου (όπως υπάρχει στα πρακτικά της νεολαίας που ήμουν μέλος του κεντρικού της συμβουλίου) ήταν υπέρ του ΟΧΙ. Μάλιστα, ήμουν παρών και σε όλες ανεξαιρέτως τις εκδηλώσεις διαφώτισης για τα δεινά του σχεδίου Ανάν που διοργάνωσε η νεολαία και το κόμμα.

Η δεύτερη επίθεση που δέχομαι είναι ότι δεν στήριξα την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου. Επίσης κατάφορο ψέμα. Για μήνες βρισκόμουν σε καθημερινή επικοινωνία με το κόμμα καθώς ήμουν ένα από τα κύρια άτομα, υπεύθυνα για τη συγκρότηση της καθόδου των φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου προς υποστήριξη του υποψηφίου που στήριζε η ΕΔΕΚ. Αυτό μπορεί να το διαβεβαιώσει η τότε κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του προέδρου, αλλά και οποιοσδήποτε βρισκόταν στο κόμμα τις μέρες των εκλογών, καθώς θα με θυμάται να είμαι σε ένα γραφείο ώρες μπροστά από το τηλέφωνο.

Η τρίτη επίθεση που δέχτηκα είναι σχετικά με την εμπλοκή μου στο blog epanenosi.com. Το εν λόγω blog δεν ρυθμίζεται από οποιανδήποτε επιτροπή. Ο καθένας γράφει ότι θέλει γύρω από τη γενική θεματολογία της επανένωσης της Κύπρου. Μέχρι τώρα δεν έτυχε να γράψω κάτι. Το κάθε άρθρο όμως εκπροσωπεί τον συγγραφέα του και μόνο. Για παράδειγμα, δε θα μπορούσα ποτέ να συμφωνήσω με την εκ περιτροπής προεδρία, παρόλο που οι πλείστοι συντελεστές του blog συμφωνούν. Πέραν τούτου, τα μέλη της “επιτροπής για την αποκατάσταση της δημοκρατίας” αφήνουν να νοηθεί ότι οι συμμετέχοντες προέρχονται μόνο από το ΑΚΕΛ, ενώ αν κάποιος δει ένα προς ένα τα ονόματα θα συμπεράνει ότι προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, από νεοφιλελεύθερη δεξιά, μέχρι εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Τέταρτο, η “επιτροπή” υπαινίσσεσαι ότι σχολίασα αρνητικά τη νίκη του Αποστολίδη στο Βρετανικό δικαστήριο. Η “απόδειξη” που παραθέτουν είναι ο σύνδεσμος που υπήρχε στο blog μου σε ένα άρθρο της Cyprus-mail. Να σημειώσουμε ότι παραθέτω δεκάδες συνδέσμους τη μέρα και ότι ξεκαθάρισα πολλές φορές ότι οι σύνδεσμοι αυτοί είναι τα άρθρα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον κάθε μέρα, και όχι άρθρα με τα οποία απαραιτήτως συμφωνώ. Για ακόμη μια φορά εκτίθενται καθώς η απόλυτη τους προσέγγιση αλλοιώνει την αλήθεια προωθώντας την πολιτική τους ατζέντα και εξυπηρετώντας προφανώς αλλότρια συμφέροντα.

Πέμπτο, σε καμία περίπτωση δεν έχω σβήσει σχόλιο από το blog μου. Η μόνη φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν επειδή θεωρήθηκε αυτόματα spam από τον μηχανισμό που τρέχει το blog. Αμέσως επικοινώνησα με τον συγγραφέα και απολογήθηκα δημόσια και κατ’ ιδίαν.

Τελευταίο, στην προσπάθεια τους να ενορχηστρώσουν την συκοφαντική τους δυσφήμιση ανάτρεξαν χρόνια πριν και βρήκαν δυο άρθρα στο blog μου ‘www.iordanou.org’ που είχαν αναφορά στον Δρουσιώτη, εκ των οποίων το ένα αναφερόταν στην προδοτική ΕΟΚΑ Β’ για να δικαιολογήσουν τάχα ότι εγώ είμαι φιλοΑΚΕΛικός. Γιατί άραγε η περιβόητη “επιτροπή” δεν ανάτρεξε στις ουκ ολίγες αναφορές και κριτικές μου στο ΑΚΕΛ;

Το blog μου μεγάλωσε μαζί μου. Γράφω εκεί από τον καιρό που ήμουν έφηβος. Οι απόψεις μου ωριμάζουν και εξελίσσονται. Το να με κρίνει κάποιος αποσπασματικά μόνο πρόστυχο είναι. Η στάση μου είναι συνώνυμη με την εντιμότητα. Ο βίος μου είναι ανοιχτός μέσω της έκθεσης μου στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και στα blog. Ότι διαβάζω και γράφω είναι ανοιχτό σε όλους. Άλλοι συνήθισαν να δρουν υπογείως, εγώ συνήθισα να δρω δημόσια.

Καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι η πολιτική χρειάζεται διαφάνεια. Η πολιτική χρειάζεται άτομα που δεν φοβούνται να εκτεθούν στην κοινωνία γιατί δεν έχουν κάτι να κρύψουν. Εγώ δεν έχω κάτι. Οι συντελεστές του christofias-watch έχουν; Γιατί δεν βγάζουν τις κουκούλες και να συμμετάσχουν σε δημόσιο και επώνυμο διάλογο με την κοινωνία; Ίσως ανακαλύψουν ότι η λάσπη δύσκολα ρίχνεται όταν δεν κρύβεσαι σαν κλέφτης.

Καμία ανοχή πλέον στην πνευματική τρομοκρατία και τη συκοφαντία των ανώνυμων. Ονομάζομαι Γιώργος Ιορδάνου και είμαι ΕΔΕΚίτης και ΑΓΩΝΙΤΗΣ από τα γεννοφάσκια μου. Εσείς πως ονομάζεστε; Τί είστε; Ποιά είναι οι ατζέντα σας;

Κλείνωντας να αναφέρω ότι χαίρομαι που τέτοια περιθωριακά άτομα τα βάζουν μαζί μου. Σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά και ενοχλούνται. Δεν μπορώ παρά να θυμιθώ τα λόγια του Δώρου Λοΐζου που περιγράφει τις επιθέσεις των λευκών, των φωτισμένων και των κόκκινων, αλλά και την αμοιβαία δέσμευση όλων των ΑΓΩΝΙΤΩΝ οτι “εμείς θα τους αντισταθούμε όποιοι κι αν είναι όσο δυνατοί κι αν είναι”

Γιώργος Ιορδάνου

www.iordanou.org
[email protected]