George Iordanou Politics, Philosophy and (not much) Real Life

Π.Α.

Π.Α. (πρό αποχετεύσεως) κάθε σπίτι είχε ένα λάκκο* όπου πήγαιναν τα υγρά απόβλητα του. Πριν γεμίσει ο λάκκος, η σπιτονοικοκυρά ή ο σπιτονοικοκύρης φρόντιζε να έρθει βοθροκαθαριστικό φορτηγό για να αδειάσει τον λάκκο.

Αντίστοιχη είναι και η σχέση των κομμάτων με το ρουσφέτι. Κάθε κόμμα γεμίζει τον λάκκο του και η κοινωνία ψάχνεται αλλού μόλις κοντέψει να ξεχυλήσει. Στην προκειμένη περίπτωση, αφενός ο λάκκος γεμίζει με ταχύτερους ρυθμούς και αφετέρου η κοινωνία αδιαφορεί για το επικείμενο πλημμύρισμα του σπιτιού. Το χθεσινό συμβάν με τη διαρροή των ρουσφετιών του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ ήταν η κακή μυρωδιά πριν ξεχυλήσει ο λάκκος, σημάδι ότι πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα.

Οι πολιτικοί μας, συνεπείς στην έλλειψη σεβασμού απέναντι στους ψηφοφόρους λαΐκιζαν ασυστόλως στις πρωινές ραδιοφωνικές εκπομπές χωρίς να έχουν κάτι να προτείνουν.

Τα αντιπολιτευτικά κόμματα από την μια κανιβάλισαν πάνω από τον νεκρό διαλαλώντας «έτο δεν είμαστε μόνο εμείς». Δηλαδή ακούσαμε βουλευτές που παραδέχτηκαν ότι ενεπλάκησαν σε ρουσφέτια αλλά που κανένας δεν ήρθε αντιμέτωπος με τον «νόμο περί ρουσφετιού» που συμβολικά ψηφίσαν πριν μερικά χρόνια. Οι αντιπολιτευόμενοι χρησιμοποίησαν ατάκες του τύπου «το ρουσφέτι είναι σαν ένα απόστημα που πάει πίσω χρόνια και τώρα έχει σπάσει», ή ακόμη πιο ποιητικές σάχλες όπως «το ρουσφέτι είναι σαν χιονόμπαλα που όσο κυλά χειροτερεύει τη ζημιά που κάνει». Όμορφα και εύηχα λόγια χωρίς ουσία, που στερούνται προτάσεων δράσης και αντίδρασης. Αντί αυτού, οι κοινοβουλευτικοί μας σωτήρες αρκέστηκαν στο συμπέρασμα ότι «η κοινωνία μας βρίσκεται σε κατάσταση σήψης και κάτι (αόριστο) πρέπει να γίνει». Η τελευταία ατάκα ανήκει στον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΔΗΣΥ Ουράνιο Ιωαννίδη. Κύριε Ιωαννίδη, να με συγχωρέσετε αλλά σε σήψη βρίσκεται η πολιτική, οι πολιτικοί και τα κόμματα, όχι η κοινωνία. Η κοινωνία είναι εδώ και σας απαξιώνει με τη μη ψήφο της.

Το κυβερνητικό κόμμα από την άλλη, δια στόματος του κύριου Χριστοφίδη περιφρόνησε και υποτίμησε τη νοημοσύνη μας μέσω της συχνότητας του ραδίου του Πολίτη αρχικά και του Ράδιου Πρώτου αμέσως μετά. Αντί το ΑΚΕΛ να δείξει την απαραίτητη ευθιξία και να απολογηθεί όχι μόνο για την γκάφα, αλλά και για το πελατειακό καθεστώς που σπονσάρει με τα λεφτά του φορολογούμενου και το οποίο καλύπτει με ένα ιδεολογικό μανδύα, προκλητικά προσπάθησε να μας πείσει ότι το email με τα ρουσφέτια που οι ίδιοι απέστειλαν στα ΜΜΕ δεν ήταν αυτό που φάνηκε παρά μόνο αποδελτιωμένες τηλεφωνικές αιτήσεις φίλων του ΑΚΕΛ. Όπως δηλαδή όταν ένα παράνομο ζευγάρι πιάνεται στα πράσα επί το έργο και η πρώτη αντίδραση είναι: «αγάπη μου δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι, απλά δοκιμάζουμε τις σούστες του νέου κρεβατιού».

Χρειάζεται πρώτα να αναγνωρίσουμε τον εθισμό στο ρουσφέτι για να μπορέσουμε να τον ξεπεράσουμε. Μέχρι τότε, θα ανακυκλώνουμε στην εξουσία τα πρωτοπαλίκαρα των μεγάλων αστών οικογενειών που πρόσκεινται στα δυο μεγάλα κόμματα σε ένα παιχνίδι σχηματισμού κυβέρνησης γύρω από το ΔΗΚΟ.

Για αρχή, χρειάζεται να τους δείξουμε έμπρακτα ότι η ασεβής τους στάση απέναντι στην κοινωνία που τους εκλέγει δεν θα περάσει και ότι ο λαός εδώ και πολλές δεκαετίες συσσωρεύει οργή που χρειάζεται ξέσπασμα. Επιβάλλεται να επαναδιεκδικήσουμε το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες για να υπάρχει κίνητρο να γινόμαστε εμείς καλύτεροι. Η αξία μας δεν πρέπει να χρειάζεται την έγκριση των κεντρικών επιτροπών τους.

* Να με συγχωρέσετε για τον παραλληρισμό με τον λάκκο, αλλά μιας και ο πολιτευόμενος δικηγόρος γιός μεγαλοδικηγόρου πολιτικού έφερε ανώνυμα στην επικαιρότητα τη συζήτηση περί λάκκων, παρασύρθηκα.

About the author

George Iordanou

I'm mostly interested in politics and philosophy, which makes up for the majority of this blog. As this is an archive of what I have written over the years, it also provides a glimpse into my personal life. I'm currently working in the humanitarian sector. In my past life I was in academia where I completed a Ph.D. in political theory with focus on multicultural citizenship. I'm one of the few people lucky enough to be given the opportunity to actually practice their research interests. Needless to say, whatever I write here is strictly my personal opinion and does not represent anyone else.

You can also find me on twitter @iordanou.

16 comments

 • Δυο λόγοι που συντηρούν το ρουσφέτι:
  1. Όλα τα κόμματα κάνουν ρουσφέτι, αναλόγως της δύναμη τους.
  2. Η πλειοψηφία των πολιτών εκμεταλλεύονται το ρουσφέτι όταν μπορούν.

  Όταν το 2 σταματήσει θα σταματήσει και το 1. Αλλα αυτός ο εθισμός όπως αναφέρεις είναι πολύ δύσκολος να ξεπεραστεί.

 • Στην πυρά, στην πυρά!

  Στην συγκεκριμένη υπόθεση ενοχλεί με τζαι το κυνήγι μαγισσών, όπου ο πρώτος που είσιε την ατυχία να φκουν στον αέρα οι πομπές του γίνεται ο αποδιοπομπαίος. Ελπίζω να μεν είμαστε τόσο αρνιά ώστε να πιστέψουμε ότι:
  1. οι δικοί μας [αναλόγως ατόμου] εν τα κάμμουν
  2. τζαι να τα κάμμουν εν για καλό

 • σωστός ο νεκατωμένος.
  επίσης, είναι υποκρισία οι πολίτες να τα παίρνουν και να εξοργίζονται, την στιγμή που η πλειονότητά τους χρησιμοποιούν το ρουσφέτι για να κάνουν τη δουλειά τους ή για να βρουν δουλειά.
  Δεν ξέρω πολλούς Κύπριους, αλλά όλοι όσοι ξέρω, σε κάποια φάση της ζωής τους χρησιμοποιήσαν κάποιο κόμμα (έχω παραδείγματα για όλα, τουλάχιστον τα γνωστά 4) για να διεκπεραιώσουν κάτι ή για να χωθούν στο δημόσιο.

  Οκ, από την Ελλάδα είμαι και ξέρω από καλό ρουσφέτι. Δεν σας κάνω μάθημα -αλοίμονο! Απλά, επειδή και στην Ελλάδα με περισσή υποκρισία, ανακαλύπτουμε ξαφνικά ότι οι πολιτικοί κλέβουν και κάνουν ρουσφέτια -λες και τόσα χρόνια που γινόντουσαν ρουσφέτια, δεν γινόντουσαν προς και από κάποιους από εμάς (τους περισσότερους δλδ) -ε, μου είναι οικεία η εικόνα.

  Το ρουσφέτι πάντως είναι η οδός που χρησιμοποιείται όταν το κράτος δεν δουλεύει. Και με εκπλήσσει που είναι τόσο ευρέως διαδεδομένο στην Κυπρο, γιατί έχω την εντύπωση πως το κράτος της Κύπρου δουλεύει καλά!

  Και μια παρατηρηση, θα σκάσω αν δεν το πω: το να μιλάει το ΔΗΚΟ κατά των ρουσφετιών είναι σα να μιλάει ο Ερντογάν υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δλδ, ας το βουλώσουν λιγάκι, είναι ντροπή!

 • Δηλαδη οι βωθροκαθαριστες ειμαστεν εμεις ρε φιλε; Σορρυ, αλλα αν εν ετσι τοτε να σιεσω τζε τα κομματα τζε τους πολιτικους. Αν ο βωθρος εγεμωσε τζε εν καθαριζει πλεον αφηνεις το σπιτι σου τζε παεις αλλου επειδη η πολλη βρωμια καμνει κακο στην υγεια.

  (…αλλα δε που κανενας εν θα αφησει το σπιτι του, επειδη εμαθε με να ζει τη βρωμια)

 • Δυο λόγοι που συντηρούν το ρουσφέτι:
  1. Όλα τα κόμματα κάνουν ρουσφέτι, αναλόγως της δύναμη τους.
  2. Η πλειοψηφία των πολιτών εκμεταλλεύονται το ρουσφέτι όταν μπορούν.

  Όταν το 2 σταματήσει θα σταματήσει και το 1. Αλλα αυτός ο εθισμός όπως αναφέρεις είναι πολύ δύσκολος να ξεπεραστεί.

 • Στην πυρά, στην πυρά!

  Στην συγκεκριμένη υπόθεση ενοχλεί με τζαι το κυνήγι μαγισσών, όπου ο πρώτος που είσιε την ατυχία να φκουν στον αέρα οι πομπές του γίνεται ο αποδιοπομπαίος. Ελπίζω να μεν είμαστε τόσο αρνιά ώστε να πιστέψουμε ότι:
  1. οι δικοί μας [αναλόγως ατόμου] εν τα κάμμουν
  2. τζαι να τα κάμμουν εν για καλό

 • @nekatomenos +1

  @chrys & @krot,
  Το ότι οι πλείστοι πολίτες έχουν ζητήσει και λάβει ρουσφέτι κατά καιρούς θεωρώ ότι δεν ισχύει. Οι πολίτες που έχουν πρόσβαση σε πολιτικούς και άτομα σε θέσεις εξουσίας είναι αυτοί στα αστικά κέντρα και αυτοί από τα 5-6 χωριά όπου κατάγονται πολιτικοί. Ο πολλής κόσμος δεν έχει μέσο και αυτό κάνει το έγκλημα του ρουσφετιού αποτρόπαιο, καθώς το ρουσφέτι συναγωνίζεται τον μόχθο βιοπαλαιστών.

  Αν όντως όλοι είχαμε βύσμα, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Όπως μια φίλη αφελώς μου είχε πει πρόσφατα «εμένα αρέσκει μου η Κύπρος, τζιαι το σύστημα με το μέσον εν μια χαρά τζιαι λειτουργεί πολλά ωραία». Δυστυχώς δεν πάει έτσι, τζιαι τέτοιες απόψεις εν κατά την ταπεινή μου άποψη κοντόφθαλμες. Τυχαίνει να ξέρω πολλά άτομα που παρόλα τα προσόντα τους δεν μπορούν να προχωρήσουν στην καριέρα τους καθώς η οικογένεια τους δεν έχει μέσο, ή που επειδή πολλοί άλλοι είχαν μέσο, έλιωσαν κάτω από μια σκοπιά στην πράσινη γραμμή για 25 μήνες.

  Ακόμη κι αν δεχτούμε όμως ότι όντως οι πλείστοι προσπαθούν να βρουν μια άκρη στην κυβέρνηση, τους αδικάτε; Αφού οποιονδήποτε άλλο κριτήριο πέραν της πολιτικής/στρατιωτική/εκκλησιαστικής γνωριμίας είναι δευτερεύον θέμα. Νοιώθω ότι χρειάζεται θράσος για να φταίξω τη νεαρή αριστούχα που χρειάζεται βύσμα για να πιάσει την υποτροφία που της αξίζει, ή τον νεαρό που πέρασε πρώτος τις εξετάσεις ημικρατικού οργανισμού, αλλά επειδή στη «συνέντευξη» με το διοικητικό συμβούλιο (δηλαδή τους απεσταλμένους των κομμάτων) πάνε οι πρώτοι τρεις, θα διαλέξουν τον τρίτο που είναι ο αδερφότεκνος κάποιου πολιτικού, έστω αν ο γενικός του στις εξετάσεις ήταν κατά πολύ κατώτερος.

  @krot,
  Συμφωνώ ότι εκείνος που θα ισχυριστεί ότι σοκαρίστηκε από το ρουσφέτι, εκτός από υποκριτής είναι και πολύ μεγάλος μαλάκας. Εκείνο που μου προκάλεσε σοκ και εκνευρισμό ήταν η στάση του Χριστοφίδη που ένοιωσα ότι με υποτιμούσε μες τα μούτρα μου λες και μου έλεγε φωναχτά «είσαι ηλίθιος».

  @Νικόλα,
  Εμείς είμαστε ο σπιτονοικοκύρης ρε, όι ο βοθροκαθαριστής. Έσιεις δίκαιο, τζιαι για τα κόματα τζιαι για τους πολιτικούς. Ή εννα τους αφήκουμε πίσω τζιαι να πάμε μπροστά, ή εννα πεθάνουμε που τη βρώμα τζιαι τες αρρώστιες. Γι’ αυτό άλλωστε οι πολιτικοί πιάνουν την απάντηση του λευκού, του άκυρου τζιαι της αδιαφορίας. Επειδή εκερδίσαν την.

 • @iordanou
  Δεν είπα ότι οι πλείστοι πολίτες έχουν ζητήσει και λάβει ρουσφέτι. Όμως οι πλείστοι πολίτες που μπορούν χρησιμοποιούν το μέσο. Να το πω διαφορετικά, λίγοι είναι αυτοί που θα πουν, “Όχι, δεν θα χρησιμοποιήσω τις διασυνδέσεις μου”.
  Το ρουσφέτι είναι έγκλημα όταν είναι εις βάρος μας. Όταν είναι για εμάς, τότε δεν μας πειράζει. Αυτό θέλω να πω.

  • Φυσικά τζιαι εν έγκλημα ανεξαρτήτως αποδέκτη. Όπως δηλαδή εν έγκλημα τζιαι να κλέψεις, ασχέτως αν κίνητρο σου εν η πείνα. Τα ελαφρυντικά εν αλλάζουν την παράβαση, παρά μόνο την ποινή.

 • σωστός ο νεκατωμένος.
  επίσης, είναι υποκρισία οι πολίτες να τα παίρνουν και να εξοργίζονται, την στιγμή που η πλειονότητά τους χρησιμοποιούν το ρουσφέτι για να κάνουν τη δουλειά τους ή για να βρουν δουλειά.
  Δεν ξέρω πολλούς Κύπριους, αλλά όλοι όσοι ξέρω, σε κάποια φάση της ζωής τους χρησιμοποιήσαν κάποιο κόμμα (έχω παραδείγματα για όλα, τουλάχιστον τα γνωστά 4) για να διεκπεραιώσουν κάτι ή για να χωθούν στο δημόσιο.

  Οκ, από την Ελλάδα είμαι και ξέρω από καλό ρουσφέτι. Δεν σας κάνω μάθημα -αλοίμονο! Απλά, επειδή και στην Ελλάδα με περισσή υποκρισία, ανακαλύπτουμε ξαφνικά ότι οι πολιτικοί κλέβουν και κάνουν ρουσφέτια -λες και τόσα χρόνια που γινόντουσαν ρουσφέτια, δεν γινόντουσαν προς και από κάποιους από εμάς (τους περισσότερους δλδ) -ε, μου είναι οικεία η εικόνα.

  Το ρουσφέτι πάντως είναι η οδός που χρησιμοποιείται όταν το κράτος δεν δουλεύει. Και με εκπλήσσει που είναι τόσο ευρέως διαδεδομένο στην Κυπρο, γιατί έχω την εντύπωση πως το κράτος της Κύπρου δουλεύει καλά!

  Και μια παρατηρηση, θα σκάσω αν δεν το πω: το να μιλάει το ΔΗΚΟ κατά των ρουσφετιών είναι σα να μιλάει ο Ερντογάν υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δλδ, ας το βουλώσουν λιγάκι, είναι ντροπή!

 • Δηλαδη οι βωθροκαθαριστες ειμαστεν εμεις ρε φιλε; Σορρυ, αλλα αν εν ετσι τοτε να σιεσω τζε τα κομματα τζε τους πολιτικους. Αν ο βωθρος εγεμωσε τζε εν καθαριζει πλεον αφηνεις το σπιτι σου τζε παεις αλλου επειδη η πολλη βρωμια καμνει κακο στην υγεια.

  (…αλλα δε που κανενας εν θα αφησει το σπιτι του, επειδη εμαθε με να ζει τη βρωμια)

 • Ένα παράλληλο θέμα που εμένα με απασχολεί (ή καλύτερα με τρώει η περιέργεια) είναι το πόσο μεγάλη επιρροή στην Κύπρο έχει ο Σωτήρης Καιάφας. Ενας κύριος που εξ όσων γνωρίζω εκτός από παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ιδιοκτήτης εταιρίας με είδη οικοδομής, δεν έχει κάποια άλλη ιδιότητα. Ποσώς με ενδιαφέρει εάν τον συγκεκριμένο κύριο τον παρακολουθώ από την κερκίδα του ΓΣΠ ετσιθελικά και δικαιωματικά να παραλαμβάνει και σηκώνει πρώτος το τρόπαιο της Πρωταθλήτρια ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η απορία μου είναι όμως ΠΟΙΑ είναι η ιδιότητα του κ. Καιάφα ούτως ώστε να είναι σημείο αναφοράς στην αλληλογραφία του αρχηγού και κυβερνώντος κόμματος για θέματα “σάσματος”? Μήπως το κόμμα του λαού που πάντα λειτουργεί στοχευμένα και με πλάνο να του ανάθεσε ρόλο τομεάρχη για να μεταφέρει τα εκάστοτε αιτήματα συγκεκριμένης περιοχής. Δεν ξέρω κάτι, απλώς ρωτώ πολύ σοβαρά για να ξέρω που θα πρέπει και εγώ να αποταθώ. Πάει με την ενορία ή με την επαρχία???

 • @nekatomenos +1

  @chrys & @krot,
  Το ότι οι πλείστοι πολίτες έχουν ζητήσει και λάβει ρουσφέτι κατά καιρούς θεωρώ ότι δεν ισχύει. Οι πολίτες που έχουν πρόσβαση σε πολιτικούς και άτομα σε θέσεις εξουσίας είναι αυτοί στα αστικά κέντρα και αυτοί από τα 5-6 χωριά όπου κατάγονται πολιτικοί. Ο πολλής κόσμος δεν έχει μέσο και αυτό κάνει το έγκλημα του ρουσφετιού αποτρόπαιο, καθώς το ρουσφέτι συναγωνίζεται τον μόχθο βιοπαλαιστών.

  Αν όντως όλοι είχαμε βύσμα, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Όπως μια φίλη αφελώς μου είχε πει πρόσφατα «εμένα αρέσκει μου η Κύπρος, τζιαι το σύστημα με το μέσον εν μια χαρά τζιαι λειτουργεί πολλά ωραία». Δυστυχώς δεν πάει έτσι, τζιαι τέτοιες απόψεις εν κατά την ταπεινή μου άποψη κοντόφθαλμες. Τυχαίνει να ξέρω πολλά άτομα που παρόλα τα προσόντα τους δεν μπορούν να προχωρήσουν στην καριέρα τους καθώς η οικογένεια τους δεν έχει μέσο, ή που επειδή πολλοί άλλοι είχαν μέσο, έλιωσαν κάτω από μια σκοπιά στην πράσινη γραμμή για 25 μήνες.

  Ακόμη κι αν δεχτούμε όμως ότι όντως οι πλείστοι προσπαθούν να βρουν μια άκρη στην κυβέρνηση, τους αδικάτε; Αφού οποιονδήποτε άλλο κριτήριο πέραν της πολιτικής/στρατιωτική/εκκλησιαστικής γνωριμίας είναι δευτερεύον θέμα. Νοιώθω ότι χρειάζεται θράσος για να φταίξω τη νεαρή αριστούχα που χρειάζεται βύσμα για να πιάσει την υποτροφία που της αξίζει, ή τον νεαρό που πέρασε πρώτος τις εξετάσεις ημικρατικού οργανισμού, αλλά επειδή στη «συνέντευξη» με το διοικητικό συμβούλιο (δηλαδή τους απεσταλμένους των κομμάτων) πάνε οι πρώτοι τρεις, θα διαλέξουν τον τρίτο που είναι ο αδερφότεκνος κάποιου πολιτικού, έστω αν ο γενικός του στις εξετάσεις ήταν κατά πολύ κατώτερος.

  @krot,
  Συμφωνώ ότι εκείνος που θα ισχυριστεί ότι σοκαρίστηκε από το ρουσφέτι, εκτός από υποκριτής είναι και πολύ μεγάλος μαλάκας. Εκείνο που μου προκάλεσε σοκ και εκνευρισμό ήταν η στάση του Χριστοφίδη που ένοιωσα ότι με υποτιμούσε μες τα μούτρα μου λες και μου έλεγε φωναχτά «είσαι ηλίθιος».

  @Νικόλα,
  Εμείς είμαστε ο σπιτονοικοκύρης ρε, όι ο βοθροκαθαριστής. Έσιεις δίκαιο, τζιαι για τα κόματα τζιαι για τους πολιτικούς. Ή εννα τους αφήκουμε πίσω τζιαι να πάμε μπροστά, ή εννα πεθάνουμε που τη βρώμα τζιαι τες αρρώστιες. Γι' αυτό άλλωστε οι πολιτικοί πιάνουν την απάντηση του λευκού, του άκυρου τζιαι της αδιαφορίας. Επειδή εκερδίσαν την.

 • @iordanou
  Δεν είπα ότι οι πλείστοι πολίτες έχουν ζητήσει και λάβει ρουσφέτι. Όμως οι πλείστοι πολίτες που μπορούν χρησιμοποιούν το μέσο. Να το πω διαφορετικά, λίγοι είναι αυτοί που θα πουν, “Όχι, δεν θα χρησιμοποιήσω τις διασυνδέσεις μου”.
  Το ρουσφέτι είναι έγκλημα όταν είναι εις βάρος μας. Όταν είναι για εμάς, τότε δεν μας πειράζει. Αυτό θέλω να πω.

  • Φυσικά τζιαι εν έγκλημα ανεξαρτήτως αποδέκτη. Όπως δηλαδή εν έγκλημα τζιαι να κλέψεις, ασχέτως αν κίνητρο σου εν η πείνα. Τα ελαφρυντικά εν αλλάζουν την παράβαση, παρά μόνο την ποινή.

 • Ένα παράλληλο θέμα που εμένα με απασχολεί (ή καλύτερα με τρώει η περιέργεια) είναι το πόσο μεγάλη επιρροή στην Κύπρο έχει ο Σωτήρης Καιάφας. Ενας κύριος που εξ όσων γνωρίζω εκτός από παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ιδιοκτήτης εταιρίας με είδη οικοδομής, δεν έχει κάποια άλλη ιδιότητα. Ποσώς με ενδιαφέρει εάν τον συγκεκριμένο κύριο τον παρακολουθώ από την κερκίδα του ΓΣΠ ετσιθελικά και δικαιωματικά να παραλαμβάνει και σηκώνει πρώτος το τρόπαιο της Πρωταθλήτρια ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η απορία μου είναι όμως ΠΟΙΑ είναι η ιδιότητα του κ. Καιάφα ούτως ώστε να είναι σημείο αναφοράς στην αλληλογραφία του αρχηγού και κυβερνώντος κόμματος για θέματα “σάσματος”? Μήπως το κόμμα του λαού που πάντα λειτουργεί στοχευμένα και με πλάνο να του ανάθεσε ρόλο τομεάρχη για να μεταφέρει τα εκάστοτε αιτήματα συγκεκριμένης περιοχής. Δεν ξέρω κάτι, απλώς ρωτώ πολύ σοβαρά για να ξέρω που θα πρέπει και εγώ να αποταθώ. Πάει με την ενορία ή με την επαρχία???

George Iordanou Politics, Philosophy and (not much) Real Life

Archives

Social Media